[pp.se.vastmanland] Piratpartiet Nyhetsbrev: Nyhetsbrev 131213 - [PP14261]

ROGER SPERRLING roger.sperrling at telia.com
Sat Dec 14 10:50:25 CET 2013


Piratpartiet Nyhetsbrev: Nyhetsbrev 131213 - [PP14261]Bästa Anna & Co,Stort Tack för ett intressant utskick/Nyhetsbrev 131213!


Det är MYCKET intressant och glädjande läsning!

- Och vi har ju i PP både bra svar på vad... och HUR man skall lösa sagda problem och kunskaper etc m.a.p. några av dessa områden och frågor som både “för dagen” och inför EU-valet i vår.... liksom i riksdags-valet etc nästa höst  -kommer att vara/bli de allra mest heta och avgörande debatt-frågorna och inte minst för att attrahera väljare och garantera oss deras röster!

Integritetsfrågorna och “bråken” runt FRA och NSA och dylikt kommer t.o.m. successivt och med mass-medias påtryckningar etc att bli stegvis allt hetare dag-för-dag framledes....

Och det finns också en hel del angränsande frågor om både dessa/berörda temata – liksom flera andra inom områden som skola, sjukvård och kultur och miljö – som vi måste skapa mera kompletta program runt....!

Liksom vi även i ännu högre grad må bygga upp mera kompetens med avseende på och inom; och SÄRSKILT nu även lokalt/inför lokal-valen...


Men.... vi som skall verka lokalt och kämpa hela den återstående tiden inför sagda val; liksom helt säkert även i första hand kommer att hamna på de valbara fullmäktige- etc platserna ute i kommunerna och landstingen, måste ha lite mer konkret stöd och raka kommunikationsvägar till PP-ledningen.

Tror inte att jag är ensam om att tycka så – ÄVEN om både jag och många andra ganska precis VET och FÖRSTÅR vilka frågor och teman etc som vi skall driva för att kunna få och attrahera både yngre och äldre väljare av BÅDA könen och från alla håll i samhället!

Jag vill gärna kunna jobba på heltid med detta..... – och har en liten billig lokal med snabbt BB och telefon, fax, dator, skrivare, etc....


Går det t.ex. på något sätt att få fram något mindre anslag (för hela eller delar av) kostnaderna för dylika/dessa faciliteter ...?


Jag kan och vill utföra mycket arbete på ideella grunder – men det är ju inte varken möjligt för de flesta av oss  - eller rättvist att också behöva betala för att få göra detta....!Har frågat om detta förut; och fått till svar från både PP regionalt.... och PP centralt..... att PP bygger på gåvor och donationer.


Detta är dock inget svar på min fråga!


Utan jag undrar, och vill ha svar på, om några av dessa kronor – oavsett VAR de kommer ifrån - kan nyttjas för att få igång.... och sätta fart på lokal-avdelningar som vår här i Skinnskatteberg (inklusive kanske i samma svep även kunna stimulera till ansatser i angränsande kommuner som Fagersta, Surahammar, Hallstahammar, Lindesberg, Köping, Kopparberg, Sala, m.fl.?!

För det räcker ju inte med att det sitter några enstaka data-spels-freak och pokulerar inne i gröten i Västerås och några andra storstäder – ut-i-fall att vi skall kunna ta ett stort och också absolut nödvändigt steg framåt även i kommunerna och landstingen i de kommande valen!


Mvh,

ROGER SPERRLING

PP, Skinnskatteberg


--------------------------------------------------------------------------------From: Anna Troberg (Piratpartiet) 
Sent: Friday, December 13, 2013 6:59 PM
To: ROGER SPERRLING 
Subject: Piratpartiet Nyhetsbrev: Nyhetsbrev 131213 - [PP14261]

      .....   NYHETSBREV
      13 DECEMBER 2013 

Nyhetsbrev 131213
 
De senaste dagarna har Piratpartiet synts och hörts ordentligt i media och det är din förtjänst.

Varje gång du pushar Piratpartiet genom att ha en PP-tröja på dig, prata med dina kompisar om piratpolitik, skriva i kommentarsfält på nätet, twittra, dela på Facebook och annat, så hjälper du till att göra Piratpartiet till en naturlig del av människors vardag. Och när man är det, så blir det också naturligt för människor att lyssna på oss och för media att ge oss utrymme.

Här är några exempel på mediaexponering som du genom ditt engagemang hjälpt partiet att få.
I media

Jag har skrivit om FRA i Aftonbladet och på SVT SVT Debatt.

Jag har också skrivit i SvD om Expressens beslut att avslöja politiker och privatpersoner som skrivit anonyma kommentarer på främlingsfientliga sajter på nätet och pratat om samma sak i Studio Ett i P1, i Gomorron på SVT och i SVT Debatt, även det på SVT. Jag har också blivit intervjuad av Medierna i P1 och av Ekot. (Har inte sänts än.)

Amelia Andersdotter har skrivit om övervakning i DN, Nerikes Allehanda och i Norrbottenskuriren. Tillsammans med C. Magnus Berglund har hon också skrivit i NWT om att Volvo låser in sina kunder.

Anton Nordenfur har skrivit i Norran om att Piratpartiet fortsätter kampen mot FRA. Leo Rudberg har skrivit om bristande transparens i Mitt i Söderort.

Christian Engström kräver att Sverige förklarar sig för Europa angående FRA:s samarbete med NSA. Och så har vi hunnit fröjdas över att EU-domstolen riktat kritik mot datalagringsdirektivet.

Jag har glädjen att berätta att fler och fler hittar till Piratpartiet. Den senaste veckan har vi till exempel norpat två nya pirater – en från Centerpartiet och en från Socialdemokraterna.
Pusha Piratpartiet!

Det kan vara svårt att veta hur man kan hjälpa till. Oroa dig inte för det. Klicka bara vidare till Aktivismbloggen. Där finns det en massa handfasta tips på vad du kan göra för att pusha Piratpartiet. 
Klä dig i lila! Piratshoppen har tjusiga PP-tröjor, väskor och annat skoj. Passa på att beställ före den 18 december, så får du en liten julklapp på köpet.

Kampanjmaterial (Affischer och flygblad) beställer du också i Piratshoppen. Kampanjmaterialet kostar inget extra för dig, eftersom det betalas av partiet.
Ge Piratpartiet en julklapp!

Du kan hjälpa partiet genom bli Guldpirat och donera en slant i månaden eller donera en engångssumma. Pengarna kommer vi att använda för att bedriva valkampanjer under supervalåret 2014.
Valpepp

Ditt och mitt gemensamma arbete spelar roll och börjar ge ringar på vattnet. Ta inte mitt ord för det. Läs vad Kjell Häglund skriver: 

"Det är väl hög tid, antar jag, för alla och inte minst medier, att konstatera att de enda politikerna som konsekvent och kusligt sakligt varnade för FRA-utvecklingen 2008 var Piratpartiet. Det enda partiet värt att ta på verkligt allvar för ett seriöst och lidelsefullt demokratiskt engagemang, inför västvärldens största demokratihot i dag, är också det enda partiet som ignoreras massmedialt. Det är lika genant som avslöjandena i kvällens Uppdrag Granskning."

Låt oss nu tillsammans skapa ordentliga vågor inför valen nästa år!


Anna
------------------–
Anna Troberg
Partiledare

Jag finns dessutom på min privata blogg, Twitter, Google+, Facebook och YouTube.

Kommentarer?
Kommentarer på det här brevet är alltid välkomna, och kan postas på websiten. Det går bra att posta anonymt. 

Detta är ett nyhetsbrev från Piratpartiet, som skickas ut till medlemmar i Piratpartiet och andra intresserade. Du kan välja vilka brev/utskick du vill ha och inte genom att logga in på PirateWeb, eller klicka på den här länken. 
-------------- next part --------------
En HTML-bilaga skiljdes ut...
URL: <http://lists.pirateweb.net/pipermail/pp.se.vastmanland/attachments/20131214/e87f5c95/attachment.html>


More information about the pp.se.vastmanland mailing list